Покрокова інструкція для вступників на магістратуру (2024)

До уваги вступників у магістратуру!

Якщо Ви маєте вищу освіту, здобутий освітній рівень бакалавра чи магістра, чи спеціаліста, відповідно до Порядку прийому для здобуття вищої освіти, затвердженого МОН 6.03.2024 року, Ви можете вступати до закладів вищох освіти для здобуття освітнього рівня магістра.

Для зручності подальшого читання тексту, кілька “штрихів” щодо термінології вступу:

  • НРК6 – освітній ступінь, та відповідний рівень Національної рамки кваліфікацій, який підтверджує здобуття освітнього рівня бакалар. Тобто, якщо Ви закінчити бакалаврат, ваш рівень за НРК – 6 (в документах – НРК6)
  • НРК7 – освітній ступінь, та відповідний рівень Національної рамки кваліфікацій, який підтверджує здобуття освітнього рівня магістр чи спеціаліст. Тобто, якщо Ви закінчити магістратуру чи, раніше, 5 курс і маєте диплом магістра чи спеціаліста, ваш рівень за НРК – 7 (в документах – НРК7).
  • ЄВІ – єдине вступне випробування. Зовнішнє (незалежне) тестування, яке організовує Український центр оцінювання якості освіти (УЦОЯО). (Університети тільки реєструють Вас для участі у цьому тесті). Відбувається за термінами і правилами, встановленими УЦОЯО. Включає два блоки запитань – з іноземної мови та загальних компетентностей. Почитати про ЄВІ (натиснути для переходу).
  • ЄФВВ – єдине фахове вступне випробування. Зовнішнє (незалежне) тестування, яке організовує Український центр оцінювання якості освіти (УЦОЯО). (Університети тільки реєструють Вас для участі у цьому тесті). Відбувається за термінами і правилами, встановленими УЦОЯО. Включає два блоки запитань – з іноземної мови та загальних компетентностей. Почитати про ЄВІ (натиснути для переходу).
  • Фахове вступне випробування, фаховйи іспит – у ПНУ – компютерне тестування в університеті з обраної спецальності (проведення онлайн – не можливе). Переглянути програмові вимоги (натиснути для переходу). Переглянути тести (натиснути для переходу)

Отже, якщо Ви вирішили вступати у магістратуру, необхідно взіти до уваги такі правила:

  1. Реєстрація на ЄВІ та ЄФВВ
  2. Участь у ЄВІ та ЄФВВ
  3. Реєстрація дл проходження фахових вступних випробувань в університеті
  4. Участь у фахових вступних випробуваннях в університеті.
  5. Виконання вимог до вступу.