БОГДАН Михайлович Томенчук

БОГДАН Михайлович Томенчук  – директор Івано-Франківського регіонального центру оцінювання якості освіти, Член координаційної ради з питань соціального та правового захисту військовослужбовців, осіб, звільнених з військової служби в запас або відставку та членів їх сімей, поет, публіцист.

Народився 16 січня 1955 року в с. Ценява Коломийського району Івано-Франківської області. У 1976 році закінчив фізико-математичний факультет Івано-Франківського педагогічного інституту.

З 1976 по 1977 роки працював учителем математики у Пістинській середній школі Косівського району. З 1977 по 1989 роки був учителем математики та організатором позакласної і позашкільної роботи в Воронській середній школі Коломийського району. З 1989 по 1990 роки обіймав посаду директора у Ценявській неповній середній школі. З 1990 по 1994 роки був начальником управління освіти Івано-Франківського обласного виконавчого комітету, обласної державної адміністрації. З 1994 по 1998 роки був призначений на посаду завідувача відділу освіти Коломийської районної державної адміністрації. З 2000 року є членом координаційної ради з питань соціального та правового захисту військовослужбовців, осіб, звільнених з військової служби в запас або відставку та членів їх сімей.

Нагороджений орденом «За заслуги» ІІІ ступеня. Лауреат премії імені В. Чорновола. Є автором поетичної збірки «Сподівайтесь мої тривоги», публіцистики «Він був пророком у своїй Вітчизні».