Інструкційні матеріали щодо проходження процедури складання вступних іспитів

Інструкційні матеріали щодо проходження процедури складання вступних іспитів

 

І. Умови складання вступних іспитів.

До складання вступних іспитів абітурієнт допускається за умови:

  • подачі заяви на вступ;
  • наявності документа, який посвідчує особу;
  • наявності ручки;
  • наявності засобів індивідуального захисту (захисна маска / респіратор, рукавички тощо).

Абітурієнт може додатково мати під час іспитів:

  • питну воду у прозорій пляшці без етикетки;
  • додаткове канцелярське приладдя (олівці, гумки тощо).

 

Абітурієнту забороняється використовувати та проносити у екзаменаційну аудиторію:

  • мобільні телефони;
  • електронні годинники, навушники, планшети, ноутбуки та інші цифрові пристрої;
  • шпаргалки та інші допоміжні матеріали.

 

Під час проходження іспиту вступник зобов’язаний:

  • знаходитись у екзаменаційній аудиторії;
  • працювати самостійно під час складання іспиту;
  • не спілкуватись з іншими вступниками;
  • поводитися ввічливо щодо інших вступників та виконувати законні вказівки членів екзаменаційних комісій;
  • дотримуватися Правил прийому, Положення про організацію вступних випробувань та Положення про Апеляційну комісію Державного вищого навчального закладу “Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника”.

За умови використання та/або наявності заборонених речей та невиконання обов’язків вступником результати іспиту анульовуються, а іспит вважається нескладеним, про що комісією, яка забезпечує тестування, складається відповідний протокол.

 

ІІ. Процедура проходження вступних іспитів

 

  1. Вступник повинен з’явитись до початку іспиту, що відбуваються згідно розкладу оприлюдненого на веб-сторінці Приймальної комісії.
  2. При вході в аудиторію пройти ідентифікацію шляхом пред’явлення документа, який посвідчує особу. Успішна процедура проходження ідентифікації вважається початком іспиту.
  3. Отримати екзаменаційні матеріали у членів комісії, яка здійснює тестування, що засвідчується підписом. До матеріалів входять: титульний аркуш, аркуш результатів та пін-код.
  4. Сісти на робоче місце у порядку наповнення аудиторії та чекати завершення процедури реєстрації.
  5. Після завершення процедури реєстрації за допомогою вказівок членів комісії, яка здійснює тестування, заповнити титульний аркуш.
  6. За дозволом членів комісії, яка здійснює тестування, уважно ввести пін-код у вікно програми тестування та розпочати тестування.
  7. Після початку тестування буде згенеровано тестовий білет, відповіді на питання якого потрібно дати протягом відведеного часу, зворотній відлік якого йтиме у правому верхньому куті монітора.

Тестовий білет для вступників на ОР бакалавра та магістра складається з 2 рівнів (базового та основного), які відповідно містять 10 та 25 тестових питань. Після успішного проходження базового рівня (потрібно дати правильно відповідь на не менше ніж 3 тестові питання з 10) вступник отримує 100 балів та допускається до основного рівня, де кожна правильна відповідь оцінюється в 4 бали. Час складання базового рівня 20 хв, основного – 40 хв. Шкала оцінювання — 200 бальна. 

Завершити тестування вступник повинен до завершення відведеного часу.

  1. Під час проходження тестування вступник вписує в аркуш результатів ті обрані ним варіанти відповідей, які він вважає остаточними. Заповнення аркушу результатів відбувається паралельно до проходження тестування і до завершення проходження тестів кожного рівня. У аркуші абітурієнт обов’язково вказує номер білету.
  2. Після закінчення іспиту вступник отримує роздруковані результати, ставить власний підпис на кожному листку титульного аркушу, аркушу результатів та роздрукованих результатів. Здає усі екзаменаційні матеріали (титульний аркуш, аркуш результатів, пін-код та роздруковані результати) комісії, яка спостерігає за процесом тестування, що засвідчує підписом. Після здачі матеріалів іспит вважається завершеним.

Детальніше умови складання іспиту описано тут: (положення про організаці вступних випробувань) натиснути, щоб перейти